Weerbaarheidstraining: Rots en Water

Wanneer Rots en Water in evenwicht zijn, kan je opkomen voor jezelf (rots) en toch respectvol rekening houden met de andere (water)!

WAT IS ROTS & WATER?

Water: staat voor flexibiliteit, vriendelijkheid, luisterbereidheid of verbinding met je omgeving.

Rots: staat voor kracht in jezelf, weten wat je wil en dit ook kunnen verdedigen of vinden van je eigen weg.

Deze training is gericht op het samenwerken (water) en je eigen kracht versterken (rots). Meestal hebben we een voorkeurstijl. Bv iemand die zich vaak wegcijfert mag meer rots worden terwijl een andere persoon die rekening met anderen moet houden, baat heeft bij een waterhouding.  Door te doen, ervaar je direct het effect van de Rots en Waterhoudingen.  Je leert beter herkennen en inschatten wanneer je Rots kan zijn en wanneer Water. Je hebt altijd de keuze om hard te zijn als een rots of zacht als water!

We leren door zelf te ervaren wat beweging en spelletjes, lichaamstaal, adem…met je doet, of wat je ‘aan den lijven ondervind’. Dit ervaringsleren is ook zichtbaar op fysiek vlak, je staat in je kracht! Samen kijken we naar het effect van ons gedrag en komen we tot nieuwe oplossingsmogelijkheden.

Voordeel van in groep leren is; dat je hoort en ziet dat je niet de enige bent die tegen bepaalde dingen aanloopt. Je traint je lijf, je gevoel en je denken in een veilige sfeer en komt tot beter samenwerken. Spelenderwijs ontwikkel je meer zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Door in groep te oefenen groeit een aangename groepssfeer.

WERKWIJZE

PRAKTISCH

Met mijn ervaring als opvoedster voor mensen met een beperking, werk ik graag met deze doelgroep. Dit zijn mensen die bescherm- of zelfstandig wonen en werken of een dagbesteding hebben.  Voor mensen die minder taalvaardig zijn wordt er vooral op lichaamsbewustwording gewerkt.

We trainen in groep van minstens 4 deelnemers.

De lessen duren 1u15 (met relaxatie). Voor het beste resultaat is het goed om een reeks van 12 lessen te doen. Ik kom graag een gratis kennismakingsles geven. Ik vraag 150€ voor 12 lessen.

Waar mogelijk trainen we in de voorziening.

VOOR WIE?

Vooral geschikt voor die mensen die:

WAT KRIJG JE?

Vooral geschikt voor die mensen die:
Shopping Basket